Rozvoňajú celú kuchyňu: Gratinované cukety s parmezánom a tymianom

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Vyskúšajte cuketu s parmezánom.

Potrebujeme:

  • 2 väčšie cukety 
  • 1 čerstvú kapiu 
  • olivový olej 
  • 4 paradajky 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • postrúhaný parmezán na posypanie 
  • čerstvý tymian na ozdobenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Na rozohriatom oleji opražíme očistenú cibuľu nakrájanú na plátky.
  2. Cukety opláchneme vodou, osušíme a pokrájame na rovnaké kolieska, kapiu rozkrájame na väčšie plátky, pridáme k cibuli a opečieme. Ochutíme cesnakom pokrájaným na plátky, soľou a čerstvo pomletým korením.
  3. Do zapekacej misy (prípadne do dvoch menších) preložíme časť pripravenej zmesi, poukladáme plátky paradajok a zakryjeme vrstvou zvyšnej zeleniny. Pokvapkáme olivovým olejom.
  4. Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 10 minút. Tesne pred koncom zapekania posypeme parmezánom a pre vôňu navrch položíme vetvičku tymianu.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Rozvoňajú celú kuchyňu: Gratinované cukety s parmezánom a tymianom