Klasická paradajková salsa

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Potrebujeme: 1 veľkú bielu cibuľu kôru a šťavu z jedného limetu 8-10 paradajok malý zväzok čerstvej koriandrovej vňate

Potrebujeme:

  • 1 veľkú bielu cibuľu
  • kôru a šťavu z jednej limetky
  • 8-10 paradajok
  • malý zväzok čerstvej koriandrovej vňate
  • pol kávovej lyžičky hnedého cukru
  • 1 červenú čili papričku

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame najemno a v mise ju polejeme limetovou šťavou, aby zmäkla. Pridáme nastrúhanú limetovú kôru. Paradajky zbavíme šupky.
  2. Ošúpané paradajky nakrájame na malé kocky a pridáme ich do misy k cibuli. Koriandrovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Spolu s cukrom ju pridáme k salse, zamiešame, aby sa cukor rozpustil a všetky suroviny sa obalili limetovou šťavou.
  3. Nádobu so salsou dobre uzavrieme a necháme 2 až 3 hodiny odstáť v chladničke, aby sa chute spojili. Salsu podávame k rôznym jedlám ako šalát.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Klasická paradajková salsa