Ratatouille na plechu

Chuťmeter:
 
 

pre 4 osoby

Potrebujeme:

  •  1 hlavičku cesnaku
  • 5 PL olivového oleja
  • 3 cibule
  • 1 červenú papriku
  • 1 žltú papriku
  • 300 g cukety
  • 1 stredne veľký baklažán
  • 4 mäsité paradajky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • pol viazaničky tymianu
  • pol viazaničky petržlenovej vňate
  • 1 plechovku lúpaných paradajok (425 ml)
  • 1 bagetu

Postup:

1. Z neošúpanej cesnakovej hlavičky odrežeme vršok. Cesnak dáme na kúsok alobalu, pokvapkáme lyžicou olivového oleja a dobre zabalíme. Cibuľu a paradajky pokrájame na šestiny, očistenú papriku, cukinu a baklažán na menšie kúsky.

2. Rúru predhrejeme na 200/180 °C. Pokrájanú zeleninu premiestnime do plechu, pokvapkáme 4 lyžicami olivového oleja a pre­miešame. Osolíme a okoreníme. Spolu so zabaleným cesnakom vložíme do vyhriatej rúry a na druhej koľajničke odspodu pečieme 35 až 40 minút.

3. Lúpané paradajky prelejeme z kon­zervy do hrnca, privedieme do varu a odstavíme. Vmiešame nahrubo nasekaný tymian a zmes nalejeme na opečenú zeleninu. Vložíme späť do rúry a ešte 20 minút podusíme.

4. Bagetu pokrájame na kolieska. Upečený cesnak rozbalíme, strúčiky opatrne olúpeme a mäkkou dužinou natrieme bagetové kolieska. Ratatouille na tanieroch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ochutenou bagetou.

Súvisiace kategórie:

 

Aktuálne Dobré jedlo

náhľad aktuálneho čísla Online Predplatné
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Glanc.sk