Sisine langoše

Chuťmeter:
 
 
Teplé langoše natrieme roztlačeným cesnakom a môžeme posypať syrom alebo podávame so smotanou, prípadne s kečupom. Najlepšie so všetkým dohromady.

Potrebujeme:

  • 500 g polohrubej múky + na pomúčenie dosky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 kávovú lyžičku cukru
  • 1,5 kávovej lyžičky soli
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 300 ml vlažnej vody
  • 1 vajce
  • olej na vysmážanie

Na potretie:

  • cesnak
  • kečup
  • kyslú smotanu
  • nastrúhaný syr (najlepšie leerdamer)

Postup:

  1. Preosiatu múku zmiešame s droždím, cukrom, so soľou, s olejom, vodou a vajcom. Vypracujeme vláčne, nie priveľmi tuhé cesto – najlepšie ručne. Na teplom mieste necháme prikryté asi 40 minút nakysnúť.
  2. Na pomúčenej doske cesto roztiahneme rukami, ako keby sme robili štrúdľu. Pohárom z neho vykrajujeme menšie kolieska, ktoré necháme ešte niekoľko minút podkysnúť. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
  3. Teplé langoše natrieme roztlačeným cesnakom a môžeme posypať syrom alebo podávame so smotanou, prípadne s kečupom. Najlepšie so všetkým dohromady.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Sisine langoše