Slaný tekvicový koláč

Chuťmeter:
 
6 porcií
 

Potrebujeme:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 malé cibule
  • 500 g tekvice hokkaido (aj so šupkou)
  • 2 stonky šalvie
  • 150 g šampiňónov
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 8 vajec

Postup:

  1. Tekvicu umyjeme, odstránime jadierka a pokrájame na 1 cm kocky.
  2. Šalviu opláchneme a osušíme, lístky posekáme nadrobno. Očistené šampiňóny pokrájame na menšie kúsky. Ošúpanú cibuľu a cesnak najemno posekáme.
  3. V panvici rozpálime olej. Za stáleho miešania opekáme kúsky tekvice asi 4 až 5 minút dozlatista. Potom pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak a podusíme dosklovita.
  4. Pridáme pokrájané huby, osolíme a okoreníme a ďalšie 2 minúty opekáme. Nakoniec pridáme posekané lístky šalvie.
  5. Rúru vyhrejeme na 200/180 °C. V miske rozšľaháme vajcia, zľahka ich osolíme a okoreníme. Nalejeme do panvice s tekvicou a hubami a na strednom plameni necháme mierne stuhnúť. Koláč vložíme na 10 minút do vyhriatej rúry a dopečieme. Potom ho vyklopíme a pokrájame na kúsky.

Súvisiace kategórie:

 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Glanc.sk