Syrové špízy s ananásom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
K syru a ananásu môžete napichnúť aj kúsky údeného mäsa.

Potrebujeme:

  • 300 g eidamu
  • 4 kolieska ananásu z kompótu
  • 1 lyžičku sladkej mletej červenej papriky
  • štipku mletého čili
  • 2 vajcia
  • 50 ml bieleho vína
  • 2 až 3 lyžice hladkej múky
  • soľ
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Syr nakrájame na hrubšie kocky. Ananás scedíme zo šťavy a nakrájame na kúsky, približne rovnako veľké ako syrové kocky. Ananás a syr napichávame striedavo na drevenú špajdľu či grilovaciu ihlu. Posypeme paprikou a mletým čili.
  2. V podlhovastej miske rozšľaháme vajcia, pridáme víno, múku a trochu soli. Zo zmesi vypracujeme hladké cestíčko a obalíme v ňom špízy. Vypražíme vo fritéze alebo vo väčšom množstve rozohriateho oleja na panvici. Podávame so zemiakmi a s čerstvou zeleninou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Syrové špízy s ananásom