Vajcové placky s jarnou zeleninou: Po zime už ani stopy! Ani v kuchyni

Chuťmeter:
 
2 osoby
 
Žemľu nakrájame na kocky, dostatočne pokropíme vodou alebo bujónom. Pridáme vajce, posekanú pažítku, nadrobno pokrájanú cibuľku, osolíme, okoreníme a premiešame.

Potrebujeme:

  • 1 žemľa
  • 4 vajcia
  • 1 viazanička pažítky
  • 1 jarná cibuľka
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie
  • 1 viazanička mrkvy
  • 2 kaleráby
  • 100 g vylúpaného hrášku (prípadne mrazeného alebo konzervovaného)
  • voda alebo bujón na pokropenie
  • 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté biele korenie

Postup:

  1. Žemľu nakrájame na kocky, dostatočne pokropíme vodou alebo bujónom. Pridáme vajce, posekanú pažítku, nadrobno pokrájanú cibuľku, osolíme, okoreníme a premiešame.
  2. Uvaríme 3 vajcia natvrdo. Ošúpeme, najemno postrúhame do masy a dobre premiešame.
  3. Z hmoty tvarujeme placky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji.
  4. Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkvu nakrájame na kolieska, kaleráb na menšie kocky. Na masle opražíme najskôr mrkvu, pridáme kaleráb a hrášok. Ochutíme soľou, korením a podusíme pod pokrievkou. Na záver dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip:

Ak nemáte čerstvú  pažítkovú či petržlenovú vňať, nahraďte ju sušenou. Dostanete ju v každom obchode.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Vajcové placky s jarnou zeleninou: Po zime už ani stopy! Ani v kuchyni
BN