Broskyňový hrnčekový koláč: Na tento recept nepotrebujete váhu

Chuťmeter:
 
 
Potrebujeme

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 hrnček kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 lyžice práškového kakaa
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • 1 pohár kompótových broskýň
  • tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy
  • práškový cukor na posypanie koláča
  • hranatá keramická forma

Postup:

  1. Múku s kypriacim práškom preosejeme do misy. Pridáme kryštálový a vanilínový cukor, kakao, mlieko, olej a vajcia. Vymiešame hladké cesto.
  2. Broskyne z kompótu scedíme a nakrájame na väčšie kocky. Polovicu cesta vylejeme do pripravenej formy a na to rovnomerne rozvrstvíme asi polovičné množstvo broskýň. Prilejeme zvyšné cesto a rovnomerne posypeme zvyšnými broskyňami.
  3. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 °C pečieme asi 20 minút. Vychladený koláč posypeme práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Broskyňový hrnčekový koláč: Na tento recept nepotrebujete váhu
dobrejedlo.sk