Cestoviny s brokolicou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 

Potrebujeme:

  • 400 g cestovín penne
  • 1 stredne veľkú brokolicu
  • 200 g taveného syra
  • 100 g nastrúhaného parme­zánu
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 strúčiky očisteného cesnaku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 150 g prerastenej slaniny alebo šunky
  • olivový olej
  • soľ
  • biele korenie
  • petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup:

  1. V mierne osolenej vode krátko povaríme na ružičky rozobranú brokolicu, precedíme a necháme odkvapkať.
  2. V kastróliku privedieme do varu smotanu, pridáme horúci zeleninový vývar, topený syr a roztlačený cesnak. Ochutíme soľou a bielym korením. Miešame, kým nevznikne hladká omáčka.
  3. Vo vriacej osolenej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny s trochou oleja. Na panvici rozpálime trošku oleja a osmažíme nadrobno nakrájanú slaninu alebo šunku.
  4. Cestoviny na tanieri pokvapkáme olivovým olejom, polejeme syrovou omáčkou, posypeme brokolicou, strúhaným parmezánom a chrumkavou opečenou slaninkou alebo šunkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

 

Súvisiace kategórie:

 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Brejk.sk

ZazracnySvet.sk

Pluska.sk