Chrumkavé zemiakovo-šalotkové koláčiky

Chuťmeter:
 
 
Chutné zemiakovo-šalotkové koláčiky

POTREBUJEME:

  • 4 zemiaky,
  • 2 šalotky alebo jednu väčšiu cibuľu
  • 2 vajcia,
  • hladkú múku podľa potreby,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame na hrubšie rezančeky. Šalotky pokrájame nadrobno.
  2. V mise zmiešame postrúhané zemiaky, nasekanú šalotku, celé vajcia. Hmotu zahustíme múkou. Prisypeme jej toľko, aby sme dostali polotuhú masu, ktorú osolíme a okoreníme.
  3. Na rozpálený olej dáme dve polievkové lyžice zemiakovo-šalotkovej hmoty a koláčiky vyprážame z každej strany 3 až 4 minúty. Podávame s volským okom.

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Chrumkavé zemiakovo-šalotkové koláčiky