Grilovaná kukurica

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
pre 6 osôb Potrebujeme: 1 l polotučného mlieka 1 lyžičku cukru 6 klasov kukurice 1 červenú čili papričku za hrsť nasekanej koriandrovej vňate 1 limet v biokvalite 4 lyžice olivového oleja + olej na grilovanie 1 viazaničku pažítky 100 g zmäknutého masla s jogurtom 10 kvapiek oleja s hľuzovkou (prípadne iného ochuteného oleja) mleté čierne korenie morskú soľ

Potrebujeme:

  • 1 l polotučného mlieka
  • 1 lyžičku cukru
  • 6 klasov kukurice
  • 1 červenú čili papričku
  • za hrsť nasekanej koriandrovej vňate
  • 1 limetka v biokvalite
  • 4 lyžice olivového oleja + olej na grilovanie
  • 1 viazaničku pažítky
  • 100 g zmäknutého masla s jogurtom
  • 10 kvapiek oleja s hľuzovkou (prípadne iného ochuteného oleja)
  • mleté čierne korenie
  • morskú soľ

Postup:

  1. Mlieko spolu s 0,5 litrom vody a cukrom privedieme do varu vo väčšom hrnci. Klasy kukurice očistíme a dáme variť do vody asi na 20 minút na miernom plameni.
  2. Čili papričku rozrežeme po dĺžke na polovicu, zbavíme jadrovníka, umyjeme a nasekáme nadrobno. Koriandrovú vňať umyjeme, otrasieme prebytočnú vodu, lístky otrháme a nasekáme nadrobno. Limet dobre umyjeme, osušíme a kôru nastrúhame na jemnom strúhadle. Vytlačíme z neho šťavu – lyžicu šťavy premiešame s koriandrom, čili a olivovým olejom. Pažítku umyjeme, otrasieme z nej prebytočnú vodu a nasekáme na jemné kolieska.
  3. Maslo vymiešame metličkou dopenista, primiešame olej, lyžičku limetovej šťavy, pažítku a trochu mletého čierneho korenia.
  4. Kukuricu vyberieme dierovanou naberačkou z tekutiny, v ktorej sa varila a grilujeme zo všetkých strán na rozohriatom grile potretom olejom asi 5 minút, pričom kukuricu častejšie otáčame. Ugrilovanú kukuricu potrieme olejom s koreninami, maslom a ochutíme morskou soľou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Grilovaná kukurica