Kapustové strapačky

Chuťmeter:
 
6 porcií
 

Potrebujeme:

  • 500 g kvasenej kapusty
  • 250 g prerastenej slaniny
  • 1 cibuľu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Na halušky:

  • 400 g zemiakov
  • 200 g polohrubej múky
  • soľ

Postup:

  1. Do väčšej panvice dáme škvariť slaninu nakrájanú na kocky. Asi po piatich minútach pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, scedenú kyslú kapustu, trocha korenia a 10 až 15 minút podusíme.
  2. Pripravíme halušky: Očistené surové zemiaky najemno nastrúhame, trocha osolíme a pri­miešame preosiatu múku. Vymiešame hustejšie cesto. Do vyššieho hrnca dáme variť vodu, mierne osolíme a haluškové cesto do nej rýchlo hádžeme po kúskoch nožíkom z doštičky alebo cez haluškár. Opatrne premiešame, aby sa halušky neprilepili na dno, a chvíľu varíme na miernom ohni, kým nevyplávajú navrch.
  3. Uvarené halušky scedíme, ­premyjeme pod tečúcou studenou vodou a preložíme do misy. Premie­šame s udusenou kapustou a teplé podávame.

Súvisiace kategórie:

 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk