Kukurica z grilu

Chuťmeter:
 
 
Vďaka ideálnemu spojeniu dobrého jedla s príjemnou zábavou si letná grilovačka získava čoraz viac fanúšikov. Mnohí z nich sa jej venujú nielen na amatérskej, ale takmer na profesionálnej úrovni.

Potrebujeme:

  • 4 kukurice
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 2 lyžice mlieka
  • 3 lyžice masla
  • 1 citrón
  • 1/2 šálky nastrúhaného syra (eidam, parmezán)
  • 1 lyžičku mletého čili korenia (nemusí byť), soľ

Postup:

  1. Kukuričné klasy očistíme, dáme do misy so studenou vodou a zaťažíme, aby ostali namočené vo vode. Necháme ich tam hodinu.
  2. V miske rozmiešame smotanu s mliekom – tekutú zmes odložíme na neskôr.
  3. Kukuricu dáme na grilovací rošt tak, aby bola asi 4 cm nad pahrebou. Grilujeme 20 až 25 minút, pravidelne otáčame. Vyberieme a necháme mierne vychladnúť.
  4. Rúru predhrejeme na 150 °C. Klasy rovnomerne potrieme rozpusteným maslom, pokvapkáme citrónovou šťavou, dobre potrieme smotanovou zmesou, posypeme syrom, čili a soľou. Zapekáme ešte 5 minút.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kukurica z grilu