Kuracia terina s balzamikovou cibuľou

Chuťmeter:
 
 

Potrebujeme:

  • 2 až 3 biele cibule
  • 30 g masla
  • 500 g kuracej pečene
  • mleté biele korenie
  • soľ

Na balzamikovú cibuľu:

  • 2 červené cibule
  • 20 až 30 g masla
  • 150 až 200 ml balzamikového krému
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pečeň umyjeme, pomelieme a zmiešame s cibuľou. Podľa chuti osolíme a okoreníme, prípadne môžeme pridať aj trocha majoránu.
  2. Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou, tak aby fólia prečnievala cez okraje. Vlejeme masu asi do 2/3 formy a prečnievajúcou fóliou ju zvrchu prikryjeme. Do širokého hrnca alebo do hlbokého pekáča nalejeme vodu a vložíme formu tak, aby na hladine plávala. V rúre pri 120 °C pečieme odokryté alebo poloodkryté. Počas pečenia vo vodnom kúpeli vodu podľa potreby dolievame. Pečieme 2,5 až 3 hodiny.
  3. Upečenú terinu necháme dobre vychladnúť, vyklopíme a nakrájame na plátky. Podávame s balzamikovou cibuľou alebo čerstvou zeleninou.
  4. Pripravíme cibuľu: Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na plátky, kým nie je cibuľa mäkká. Pred dokončením pridáme balzamikový krém a privedieme do varu. Za občasného miešania redukujeme, kým nevznikne hustá zmes.

Súvisiace kategórie:

 

Aktuálne Dobré jedlo

náhľad aktuálneho čísla Online Predplatné
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk