Dnes žiadny fastfood: Domáci hamburger s cibuľovými kolieskami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Potrebujeme: 4 veľké žemle posypané sezamom 150 g mletého hovädzieho mäsa 200 g bravčového mäsa 1 čajovú lyžičku cesnakovej soli 1 až 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate 1 lyžicu mletej červenej papriky 1 až 2 lyžice sójovej omáčky mleté čierne korenie, drvenú rascu a majorán 2 červené cibule 4 kusy plátkového syra olej horčica alebo kečup

Potrebujeme:

  • 4 veľké žemle posypané sezamom
  • 150 g mletého hovädzieho mäsa
  • 200 g bravčového mäsa
  • 2 červené cibule
  • 4 kusy plátkového syra
  • 1 čajovú lyžičku cesnakovej soli
  • 1 až 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžicu mletej červenej papriky
  • 1 až 2 lyžice sójovej omáčky
  • mleté čierne korenie
  • drvenú rascu
  • majorán
  • olej
  • horčica alebo kečup

Postup:

  1. Mleté hovädzie a bravčové mäso zmiešame v mise. Pridáme cesnakovú soľ, umytú osušenú a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, mletú červenú papriku, sójovú omáčku a podľa chuti mleté čierne korenie, drvenú rascu a majorán. Misu zakryjeme a zmes odložíme aspoň na hodinu do chladničky.
  2. Mokrými rukami formujeme hamburgery. Rúru s grilom vyhrejeme na 190 °C. Hamburgery potrieme olejom a z každej strany ich grilujeme 8 až 10 minút.
  3. Medzitým očistíme cibule, nakrájame ich na kolieska a v panvici na oleji z každej strany opražíme dochrumkava. Na papierovej kuchynskej utierke ich zbavíme prebytočného tuku.
  4. Žemle prekrojíme na polovicu, natrieme ich kečupom alebo horčicou. Do každej uložíme hamburger, plátok syra a niekoľko koliesok cibule.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dnes žiadny fastfood: Domáci hamburger s cibuľovými kolieskami