Ruské vajcia s bylinkami

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Potrebujeme: 8 vajec 50 g sterilizovaných uhoriek 2 byľky kôpru + na ozdobenie 2 byľky estragónu pol viazaničky pažítky 80 g majonézy 50 g kyslej smotany 70 g chudého tvarohu 1 zarovnanú lyžičku mletej červenej papriky soľ, mleté čierne korenie 4 lyžičky čierneho kaviáru

Potrebujeme:

  • 8 vajec
  • 50 g sterilizovaných uhoriek
  • 2 byľky kôpru + na ozdobenie
  • 2 byľky estragónu
  • pol viazaničky pažítky
  • 80 g majonézy
  • 50 g kyslej smotany
  • 70 g chudého tvarohu
  • 1 zarovnanú lyžičku mletej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 lyžičky čierneho kaviáru

Postup:

  1. Vajcia uvaríme natvrdo – vo vriacej vode ich povaríme asi 9 až 10 minút. Potom ich prudko schladíme a necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté olúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu.
  2. Opatrne vyberieme žĺtky a pretlačíme ich cez sitko do misy. Kúsok žĺtka si môžeme nechať na ozdobenie. Bielky si pripravíme na plnenie.
  3. Uhorky necháme odkvapkať, potom ich pokrájame na drobné kocky. Kôpor, estragón a pažítku najemno posekáme.
  4. V miske vymiešame majonézu, kyslú smotanu a tvaroh. Pridáme nasekané bylinky a pokrájané uhorky, ochutíme mletou červenou paprikou, soľou a korením. Nakoniec vmiešame pretlačené žĺtky. Vymiešame hladký krém.
  5. Cukrárenské vrecúško s väčším otvorom naplníme pripraveným krémom, ktorý dekoratívne nastriekame do vajcových bielkov. Naplnené bielky ozdobíme troškou kaviáru a kôprom, prípadne zvyškom žĺtka. Hneď servírujeme.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ruské vajcia s bylinkami