Sterilizované patizóny so šalotkou

Chuťmeter:
 
asi 5 pohárov (à 0,5 l)
 
1 kg malých patizónov, 300 g šalotky, 1 viazaničku čerstvého kôpru...

Potrebujeme:

  • 1 kg malých patizónov
  • 300 g šalotky
  • 1 viazaničku čerstvého kôpru
  • 1 chren
  • 5 hroznových listov
  • Na nálev:
  • 500 ml octu
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1,3 l vody
  • 1 balíček Zelka

Postup:

  1. Patizóny umyjeme a osušíme, šalotku očistíme.
  2. V hrnci prevaríme ocot s vodou a cukrom. Odstavíme z ohňa a pridáme Zelko.
  3. Na dno pripravených zaváracích pohárov vložíme po jednom umytom hroznovom liste a kúsku očisteného chrenu. Potom do každého povkladáme malé patizóny, vetvičky kôpru a niekoľko kusov šalotiek. Zalejeme teplým nálevom a pri teplote 90 °C sterilizujeme 5 až 10 minút.

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Sterilizované patizóny so šalotkou