Kuracie krídla s jamajskou omáčkou na grile

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kuracie krídla ako ich nepoznáte!

Potrebujeme:

  • 16 až 20 kuracích krídel
  • 1 zväzok jarných cibuliek 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 lyžicu hnedého cukru
  • 2 lyžičky nasekaného čerstvého tymianu (prípadne 1 lyžicu sušeného)
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky škorice
  • vodu, ak treba

Postup:

  1. Pripravíme marinádu: V miske zmiešame nadrobno nakrájané jarné cibuľky, prelisované strúčiky cesnaku, šťavu z polovice citróna, sójovú omáčku, olej, hnedý cukor, tymian, soľ, mleté čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a škoricu. Ak je marináda príliš hustá, pridáme jednu alebo dve lyžice vody.
  2. Kuracie krídla rozložíme na papierový obrúsok, vysušíme ich, vložíme do vhodnej nádoby a zalejeme marinádou. Pootáčame, aby sa ňou celé obalili. Misu zakryjeme fóliou a necháme najmenej 6 hodín marinovať.
  3. Krídla uložíme na gril alebo do roštu na grilovanie mäsa. Grilujeme približne 40 minút, podľa potreby aj viac. Podávame so zeleninovým šalátom a s čerstvou bagetou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kuracie krídla s jamajskou omáčkou na grile