Kuracie kúsky s citrónom a karí

01
Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kuracie kúsky s citrónom a karí

Potrebujeme:

  • 1 kurča
  • 80 až 100 g hnedého cukru
  • 8 lyžíc citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky korenia karí
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón v biokvalite
  • hydinový vývar
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  1. Kurča umyjeme, osušíme a rozporciujeme na kúsky. Osolíme a okoreníme.
  2. Pripravíme marinádu: V mise zmiešame cukor, citrónovú šťavu, karí, prelisovaný cesnak a trochu oleja. Mäso z každej strany obalíme v marináde a necháme v chlade niekoľko hodín.
  3. Namarinované kuracie kúsky poukladáme do vymasteného pekáča a pridáme k nim citrón nakrájaný na osminky.
  4. Rúru predhrejeme na 190 °C a kurča pečieme asi 40 minút alebo dovtedy, kým nie je mäkké. Podľa potreby podlejeme malým množstvom vývaru. Kurča podávame s ryžou basmati alebo quinoou.

Čo je quinoa?

Quinoa (vyslovuje sa kinua) pochádza z Ánd a pestuje sa v Bolívii, Čile a Peru. Túto plodinu nazývajú aj zeleninový kaviár alebo ryža Inkov. Malé zrnká majú jemnú chuť a pripravujú sa ako ryža. Pri varení mierne zväčšia svoj objem a zostanú priehľadné. Hľadajte v predajniach so zdravou výživou.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kuracie kúsky s citrónom a karí
Dobré Jedlo