Kyjevské kotlety

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
pre 2 osoby Potrebujeme: 2 kusy kuracích pŕs 2 strúčiky cesnaku 60 g masla 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate alebo kôpru 1-2 vajcia strúhanku soľ, mleté čierne korenie olej na vyprážanie

Potrebujeme:

  • 2 kusy kuracích pŕs
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g masla
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate alebo kôpru
  • 1-2 vajcia
  • strúhanku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Prekrojíme ich ako knihu, vložíme medzi dve vrstvy kuchynskej fólie a zľahka naklepeme.
  2. Pripravíme si plnku: Čerstvú petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Zmiešame ju so zmäknutým maslom, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme.
  3. Pomocou lyžice z maslovej zmesi vyformujeme dva „valčeky“ a na 10 minút ich uložíme do mrazničky, aby maslo poriadne stuhlo.
  4. Do stredu kuracích pŕs vložíme maslovo-bylinkovú plnku. Mäso pevne zvinieme tak, aby nikde nezostal otvor a aby počas vyprážania z mäsa nevytiekla maslová plnka. Kotlety uložíme na 10 minút do mrazničky, aby lepšie držali tvar.
  5. V jednom hlbokom tanieri rozšľaháme vajcia so štipkou soli. Do druhého taniera nasypeme strúhanku. Zvinuté mäso namočíme do vajec a obalíme v strúhanke. Tento postup zopakujeme ešte raz.
  6. Kotlety vyprážame v horúcom oleji z každej strany 5 až 7 minút. Hneď podávame.
  7. Ako príloha sa hodí zemiakové pyré a zelený hrášok alebo šalát z čerstvej zeleniny.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kyjevské kotlety