Mexická kuracinka

Chuťmeter:
 
3 - 4 porcie
 
Na tanieri mäso ozdobíme nastrúhaným syrom a kolieskami jarnej cibuľky. Podávame s dusenou ryžou alebo opekanými zemiakmi.

Potrebujeme:

  • 4 rezne z kuracích pŕs
  • 1 kocku kuracieho (slepačieho) bujónu
  • 1/2 brokolice
  • 1 veľkú cibuľu
  • 150 až 200 ml vody
  • 200 až 250 ml smotany na varenie
  • grilovacie korenie podľa chuti
  • olej
  • sušené oregano
  • 1 pohár mexickej omáčky (370 g)
  • 2 menšie čerstvé zelené papriky
  • strúhaný syr a jarnú cibuľku na ozdobenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky a opláchneme vodou. Vo vriacej mierne osolenej vode povaríme maximálne 3 minúty, aby brokolica ostala chrumkavá. Opláchneme studenou vodou, aby si zachovala sviežu zelenú farbu. Papriku nakrájame na tenšie rezančeky. Cibuľu najemno pokrájame.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme pokrájané mäso, ochutíme čiernym a grilovacím korením a soľou. Občas premiešame. Keď je mäso orestované zo všetkých strán, pridáme 150 až 200 ml vody a rozdrobený bujón. Zmes dusíme, kým sa väčšina vody neodparí.
  3. K podusenému mäsu pridáme mexickú omáčku s paprikou nakrájanou na rezance. Chvíľku povaríme a pridáme už uvarenú chrumkavú brokolicu. Následne prilejeme smotanu na varenie (nemusíme celú, stačí 3/4). Na tanieri mäso ozdobíme nastrúhaným syrom a kolieskami jarnej cibuľky. Podávame s dusenou ryžou alebo opekanými zemiakmi.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Mexická kuracinka