Mexické kuracie píšťaly

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
pre 4 osoby Potrebujeme: 600 g kuracích pŕs 1 cibuľu 2 strúčiky cesnaku 200 g syra feta alebo balkánskeho syra 1 balenie kukuričných tortíl (8 kusov) soľ, mleté čierne korenie olej

Potrebujeme:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g syra feta alebo balkánskeho syra
  • 1 balenie kukuričných tortíl (8 kusov)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  1. Pripravíme si paradajkovú salsu a odložíme ju do chladničky.
  2. Kuracie prsia vložíme do hrnca s vriacou vodou a na miernom plameni varíme asi 20 minút alebo kým nie je mäso mäkké. Uvarené mäso vyberieme na tanier a necháme trochu vychladnúť. Dvoma vidličkami ho natrháme na malé kúsky.
  3. Cibuľu aj cesnak očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak prelisujeme. V panvici zohrejeme olej a na miernom ohni na ňom opekáme asi 5 minút cibuľu a cesnak. Pridáme kuracie mäso natrhané dvoma vidličkami na malé kúsky a podľa chuti ho osolíme a okoreníme. Panvicu odstavíme z ohňa a k mäsu pridáme syr nakrájaný na menšie kocky.
  4. Aby sme nám tortilly podarilo zvinúť, krátko (asi 15 až 20 sekúnd) ich zohrejeme v mikrovlnnej rúre alebo ich nahrejeme na tanieri položenom na hrnci s vriacou vodou.
  5. Nahriate tortilly naplníme kuracím mäsom so syrom, zvinieme ich a zopneme špáradlami. V panvici rozohrejeme olej a tortilly na ňom vyprážame z oboch strán dozlatista. Uložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby sme odsali prebytočný olej a ešte teplé podávame.
  6. Kuracie píšťaly servírujeme s klasickou paradajkovou salsou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Mexické kuracie píšťaly