Zeleninovo - hydinová panvička

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kuracie prsia ako ich nepoznáte.

Potrebujeme:

  • 250 g karfiolu
  • 250 g mrkvy
  • 500 g zelenej fazuľky
  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 PL oleja
  • 300 ml hydinového vývaru,
  • 200 g kyslej smotany
  • 3 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ,
  • korenie

Postup:

  1. Zeleninu umyjeme, očistíme, rozdelíme na ružičky alebo nakrájame na kúsky. Štyri minúty blanšírujeme vo vriacej slanej vode, scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na slížiky, cibuľku na kolieska. Mäso s cibuľkou opražíme na oleji dozlatista, pridáme zeleninu, vývar, soľ, korenie, štipku cukru a varíme asi 10 minút. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať, pár kvapiek citrónovej šťavy a smotanu. Servírujeme s ryžou.

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zeleninovo - hydinová panvička