Bravčové mäso s jablkovou omáčkou

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Urobte si výbornú večeru - bravčové mäso s jablkovou omáčkou.

Potrebujeme:

  • 2 pláty chudého bravčového mäsa
  • soľ 
  • mleté čierne korenie,
  • mletú rascu
  • olej
  • 1 cibuľu
  • 2 až 3 jablká
  • smotanu na varenie
  • kyslú smotanu
  • karí korenie
  • mleté biele korenie
  • vegetu

Postup:

  1. Na plátky pokrájané mäso posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou, pokvapkáme olejom a na chladnom mieste necháme 15 minút odstáť.
  2. Odležané mäso pomaly opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán. Potom ho vyberieme, odložíme na teplé miesto a vo výpeku orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané jablká, podlejeme malým množstvom vody a domäkka podusíme.
  3. Udusenú zmes vidličkou popučíme, prilejeme smotanu na varenie a kyslú smotanu. Dochutíme karí korením, mletým bielym korením, vegetou a prehrejeme.
  4. Opečené mäso podávame s uvarenými cestovinami a ochutenou omáčkou.

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bravčové mäso s jablkovou omáčkou