Zažiarte v kuchyni: Slávny Cordon bleu krok za krokom

05
Chuťmeter:
 
pre 4 osoby
 
Potrebujeme: 4 hrubšie teľacie rezne (každý 150 až 180 g), pol viazaničky čerstvej petržlenovej vňate, 4 tenké plátky šunky, 4 tenké plátky syra (ementál, gouda), hladkú múku na obaľovanie

Potrebujeme:

  • 4 hrubšie teľacie rezne (každý 150 až 180 g)
  • 4 tenké plátky šunky
  • 4 tenké plátky syra (ementál, gouda)
  • 1 až 2 vajcia
  • pol viazaničky čerstvej petržlenovej vňate
  • hladkú múku na obaľovanie
  • strúhanku na obaľovanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kúsok masla
  • olej na opekanie
  • citrón na ozdobenie

Postup:

  1. Rezne umyjeme a dôkladne vysušíme kuchynskými papierovými obrúskami. Do rezňov zboku vyrežeme otvor a zvonku i zvnútra ich osolíme a okoreníme. Potom ich zľahka naklepeme.
  2. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Nasypeme ju do pripravených otvorov v rezňoch.
  3. Do každého otvoru vložíme plátok šunky a plátok syra.
  4. Okraje zľahka naklepeme, aby sa spojili, alebo ich spojíme malou kuchynskou ihlicou.
  5. Naplnené rezne postupne obalíme v hladkej múke, osolených rozšľahaných vajciach a preosiatej strúhanke.
  6. V panvici rozohrejeme olej, pridáme trochu masla a rezne vyprážame dozlatista.
  7. Servírujeme šikmo prekrojené. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou a s plátkom citróna.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zažiarte v kuchyni: Slávny Cordon bleu krok za krokom
dobrejedlo.sk