Delikátna roštenka na ázijský spôsob

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Delikátna roštenka na ázijský spôsob

Potrebujeme:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • malý kúsok zázvoru (veľkosti orecha)
  • pol viazaničky koriandra
  • 1 lyžička hnedého cukru
  • mleté čili
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 800 g hovädzej roštenky
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu

Postup:

  1. Pripravíme marinádu: Cesnak očistíme a pretlačíme. Z olúpaného zázvoru odrežeme dve kolieska, zvyšok najemno nastrúhame. Koriander opláchneme, osušíme, lístky otrháme a posekáme. Cesnak, cukor, nastrúhaný zázvor, koriander, štipku čili korenia, 2 lyžice sójovej omáčky a olivový olej dobre rozmiešame.
  2. Rúru vyhrejeme na 220/200 °C. Roštenku osušíme a na povrchu mriežkovito narežeme. Mäso dôkladne potrieme pripravenou marinádou a preložíme do pekáča. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút. Teplotu v rúre znížime na 180/160 °C a pečieme asi 15 až 25 minút – podľa toho, ako chceme mať roštenku prepečenú.
  3. Do hrnca nalejeme hovädzí vývar a pridáme kolieska zázvoru. Privedieme do varu. Kukuričný škrob rozmiešame v troške studenej vody a zašľaháme do vývaru. Zľahka povaríme. Ochutíme 2 lyžicami sójovej omáčky, soľou a štipkou čili korenia. Kolieska zázvoru z omáčky vyberieme.
  4. Roštenku vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme niekoľko minút odpočívať. Pokrájame na hrubšie plátky. Podávame s omáčkou, s dusenou ryžou alebo s opekanými zemiakmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Delikátna roštenka na ázijský spôsob
Dobré Jedlo