Diabolské soté v zemiakovej placke

Chuťmeter:
 
 

Potrebujeme:

  • 500 g morčacích pŕs
  • 2 lyžice Solamylu
  • 2 lyžice pikantnej sójovej omáčky
  • 3 lyžice oleja
  • 50 g mrkvy
  • 40 g zeleru
  • 40 g póru
  • 40 g kukurice z konzervy
  • 2 lyžice pikantného paradajkového kečupu
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • mleté čierne korenie, soľ

Na placky:

  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku sušeného majoránu
  • mleté čierne korenie, soľ
  • olej na vysmážanie

Na posypanie:

  • 50 g strúhaného eidamu
  • 1 lyžicu čerstvej nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

  1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance. Osolíme, okoreníme, zmiešame so Solamylom a sójovou omáčkou. V chladničke necháme cez noc odležať najlepšie.
  2. Odležané mäso prudko opečieme v hlbšej panvici alebo v kastróle na rozpálenom oleji. Po 5 minútach pridáme očistenú a na tenké rezance nakrájanú mrkvu a zeler. Premiešame a po ďalších 5 minútach pridáme na kolieska nakrájaný pór a scedenú kukuricu. Podľa potreby podlejeme trochou horúcej vody. Po 2 minútach primiešame kečup s horčicou. Necháme prevrieť a odstavíme.
  3. Medzitým pripravíme zemiakové placky: Očistené zemiaky najemno nastrúhame. Šťavu, ktorú pustia, zlejeme a primiešame k nim preosiatu múku, vajcia, pretlačený cesnak, majorán, korenie a soľ. Na troche rozohriateho oleja postupne v panvici s nepriľnavým dnom vysmažíme z oboch strán 4 kusy tenkých placiek.
  4. Teplé soté navrstvíme na placky a preložíme. Navrchu posypeme strúhaným syrom a nasekanou vňaťou.

Súvisiace kategórie:

 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk