Hovädzí steak na grilovanej zelenine (medium)

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Mäso umyjeme, osušíme a necháme prikryté potravinárskou fóliou odležať cez noc v chladničke. Asi pol hodiny pred tepelnou úpravou steak vyberieme a necháme odstáť pri izbovej teplote.

Potrebujeme:

  • 2 steaky z hovädzej sviečkovice (asi 2,5 cm hrubé)
  • 1 cuketu
  • 50 g baby karotky
  • 50 g strukovej fazuľky
  • za hrsť hrášku
  • za hrsť kukurice
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 50 g cherry paradajok
  • olivový olej
  • steakové korenie
  • morskú soľ

Postup:

  1. Mäso umyjeme, osušíme a necháme prikryté potravinárskou fóliou odležať cez noc v chladničke. Asi pol hodiny pred tepelnou úpravou steak vyberieme a necháme odstáť pri izbovej teplote.
  2. Cuketu, karotku a fazuľku umyjeme a očistíme. Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska. V hrnci necháme zovrieť vodu a do mierne vriacej vložíme zeleninu. Po 3 minútach pridáme hrášok a kukuricu. Po 2 minútach odstavíme, scedíme a preložíme do panvice alebo do woku s trochou rozohriateho oleja. Vložíme vetvičku rozmarínu, umyté paradajky a opekáme asi 7 minút do zlatista, aby zelenina ostala chrumkavá. Nakoniec trocha osolíme a preložíme na taniere.
  3. Steak z oboch strán potrieme olejom a na prudkom ohni opečieme z každej strany po 2 až 3 minúty. Môžeme opekať s vetvičkou rozma­rí­nu. Preložíme na zeleninu, okoreníme a osolíme.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hovädzí steak na grilovanej zelenine (medium)