Hovädzie plátky v hubovej omáčke

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Hovädzie plátky v hubovej omáčke

Potrebujeme:

  • 500 g hovädzej roštenky
  • 100 ml kyslej smotany + trochu na ozdobenie
  • 2 zarovnané lyžice hladkej múky
  • 1 malú cibuľu
  • 1 kocku mäsového bujónu
  • 2 hrste sušených húb
  • 100 ml bieleho vína
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  1. Sušené huby vopred namočíme do 100 až 200 ml studenej vody. Pripravíme si vývar z 1 kocky a 500 ml vody. Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. Hovädzie plátky naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. Na rozpálenom oleji speníme cibuľu, pridáme plátky hovädzieho mäsa, ktoré z obidvoch strán prudko orestujeme. Potom zmiernime plameň a hrniec prikryjeme pokrievkou. Dusíme, až kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme huby aj s vodou, v ktorej boli namočené, a biele víno. Za občasného podlievania vývarom dusíme do zmäknutia. Čím dlhšie a pomalšie mäso dusíme, tým zostane viac šťavnaté a mäkké.
  3. Udusené plátky mäsa vyberieme a šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku.
  4. Hovädzie plátky v hubovej omáčke podávame s knedľou a ozdobíme smotanou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hovädzie plátky v hubovej omáčke
Dobré jedlo