Lasagne s mletým mäsom

Chuťmeter:
 
 

pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 400 g mletého mäsa
  • 1 veľkú cibuľu
  • 400 g konzervu drvených paradajok
  • 500 g lasagní
  • 1 PL masla
  • 3 PL hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 PL vegety
  • 100 g strúhaného syra
  • 1 PL nasekanej čerstvej bazalky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • rastlinný olej

Postup:

1. V hlbokej panvici rozohrejeme dve lyžice oleja a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, ktoré za stáleho miešania opečieme. Zalejeme polovicou drvených paradajok a pomaly dusíme. Podľa potreby podlejeme vodou. Hotovú zmes osolíme, okoreníme a odstavíme z plameňa.

2. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme ju mliekom a na miernom ohni za stáleho miešania 5 minút varíme. Prilejeme smotanu a necháme prejsť va­rom. Ochutíme vegetou, prípadne soľou a necháme vychladnúť.

3. Lasagne uvaríme podľa návodu na obale. Do za­pekacej misy dáme lasagne, nalejeme časť smotanovej omáčky, na ňu dáme trochu mäsovej zmesi a nakoniec opäť lasagne. Všetky vrstvy zopakujeme a zakončíme vrstvou lasagní, ktoré polejeme smotanovou omáčkou. Povrch posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190 °C pečieme približne 30 minút.

4. Medzitým pripravíme omáčku, ktorú pripravíme zo zvyšku drvených paradajok. Krátko ich podusíme na lyžici oleja a ochutíme čerstvou bazalkou, soľou a mletým korením. Hotové lasagne necháme päť minút postáť a podávame s paradajkovou omáčkou.

Súvisiace kategórie:

 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk