Mäso na čínsky spôsob

Chuťmeter:
 
 

pre 4 osoby

Potrebujeme:

  •  400 g bravčového karé
  • 1 menšiu pekinskú kapustu
  • 1/2 póru
  • 1 zelenú papriku
  • 1 červenú papriku
  • 1 PL mierne ostrej sójovej omáčky
  • 1 ČL solamylu
  • 2 PL oleja
  • 1 ČL vegety
  • soľ
  • mleté biele korenie

Postup:

1. Karé umyjeme, nakrájame na tenšie rezne, osušíme ich utierkou a zľahka naklepeme. Nakrájame na pásiky. Opražíme v hrnci na horúcom oleji, ochutíme sójovou omáčkou, korením, vegetou a premiešame. Keď mäso pustí šťavu, hrniec prikryjeme pokrievkou. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou.

2. Asi po 15 minútach pridáme na tenké kolieska nakrájaný pór, na pásiky nakrájanú papriku a pekinskú kapustu. Dolejeme ešte asi 150 ml horúcej vody a prikryté dusíme na miernom stupni 10 minút.

3. V hrnčeku rozmiešame solamyl s trochou studenej vody a vmiešame ho k mäsu. Ak je omáčka veľmi hustá, prilejeme ešte trocha horúcej vody. Podusíme ešte 2 až 3 mi­núty a podľa potreby dosolíme. Podávame s tarhoňou alebo ryžou.

Súvisiace kategórie:

 

Aktuálne Dobré jedlo

náhľad aktuálneho čísla Online Predplatné
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Glanc.sk