Morka nadivoko

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Potrebujeme: 2 morčacie stehná, štipku strúhaného muškátového orieška, 1/2 lyžičky mletej rasce, štipku sušeného majoránu, štipku sušeného rozmarínu...

Potrebujeme:

  • 2 morčacie stehná
  • štipku strúhaného muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • štipku sušeného majoránu
  • štipku sušeného rozmarínu
  • štipku sušeného tymianu
  • 50 g údenej slaniny
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
  • 4 zrniečka nového korenia
  • 4 guľôčky borievky
  • 1 kocku hydinového bujónu
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • 1 lyžicu horčice
  • šťavu z 1/2 citróna
  • 150 ml hustej kyslej smotany na ozdobenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Umyté a osušené stehná osolíme, okoreníme, pridáme strúhaný muškátový oriešok, mletú rascu, majorán, rozmarín a tymian. Okorenené mäso necháme odležať do druhého dňa v chlade.
  2. Na rozohriatu panvicu dáme na kocky nakrájanú slaninu spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a pretlačeným cesnakom. Za stáleho miešania chvíľu opekáme. Potom vložíme stehná, podlejeme vodou a prikryté dusíme domäkka.
  3. Asi v polovici dusenia pridáme očistenú a postrúhanú koreňovú zeleninu, ochutíme novým korením a borievkami. Podlejeme troškou horúcej vody, pridáme kocku hydinového bujónu a prikryté dusíme.
  4. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zaprášime hladkou múkou. Vmiešame horčicu, podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a dobre premiešame. Zmes prepasírujeme, aby vznikla hladká omáčka.
  5. Mäso na tanieri polejeme omáčkou a ozdobíme hustou kyslou smotanou. Podávame s knedľou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Morka nadivoko