„Rajská“ s hovädzím mäsom

Chuťmeter:
 
 
Hovädzie stehno prešpikujeme prúžkami slaniny, stuhnutými v mrazničke. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky. Cibuľu očistíme a nadrobno nasekáme.

Potrebujeme:

  • 800 g hovädzieho mäsa zo stehna
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkvy
  • 1/4 zeleru
  • 1 petržlen
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 lyžicu kryštálového cukru
  • 500 ml paradajkového pyré
  • 8 guľôčok celého čierneho korenia
  • 1 až 2 bobkové listy
  • kúsok celej škorice
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Hovädzie stehno prešpikujeme prúžkami slaniny, stuhnutými v mrazničke. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky. Cibuľu očistíme a nadrobno nasekáme.
  2. V hrnci na rozpálenom oleji opečieme mäso z každej strany. Potom ho vyberieme a do hrnca dáme nakrájanú zeleninu, ktorú posypeme cukrom a na miernom plameni krátko opečieme. Keď cukor na zelenine skaramelizuje, pridáme paradajkové pyré a necháme ho zovrieť.
  3. Do paradajkovej omáčky pridáme korenie a škoricu, podľa potreby dolejeme vodou alebo vývarom, a znovu privedieme k varu. Do omáčky vložíme mäso a varíme, kým nie je mäkké. Omáčku z času na čas premiešame.
  4. Mäso vyberieme a omáčku prepasírujeme. Ak treba, zahustíme ju hladkou múkou rozmiešanou v malom množstve vody. Omáčku povaríme ešte 10 minút a na záver dochutíme soľou, cukrom a octom. Podávame s knedľou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
„Rajská“ s hovädzím mäsom