Steaky v cibuľovej marináde

Chuťmeter:
 
6 až 8 porcií
 
Potrebujeme: 4 lyžice sladkej mletej papriky 1 až 2 lyžice ostrej mletej papriky 2 lyžice morskej soli 4 veľké cibule 8 plátkov bravčového mäsa (asi 1 kg)

Potrebujeme:

  • 4 lyžice sladkej mletej papriky
  • 1 až 2 lyžice ostrej mletej papriky
  • 2 lyžice morskej soli
  • 4 veľké cibule
  • 8 plátkov bravčového mäsa (asi 1 kg)
  • 8 lyžíc oleja

Postup:

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubé kolieska. Z mletej papriky, mletého čierneho korenia a oleja vymiešame marinádu.
  2. Do väčšej misky uložíme vrstvu cibule, osolíme, na ňu položíme vrstvu plátkov mäsa potretých z oboch strán marinádou. Znova uložíme vrstvu cibule a vrstvu mäsa a ukončíme vrstvou cibule. Misku zatvoríme a necháme, najlepšie cez noc, postáť.
  3. Mäso opekáme na rozohriatom grile z oboch strán asi 5 až 8 minút. Kolieska cibule grilujeme zároveň s mäsom na hliníkovej podložke.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Steaky v cibuľovej marináde