Zapečené kapustové rolky

Chuťmeter:
 
3 - 4 porcie
 
Taká obyčajná kapustná hlávka skrýva v sebe veľa tajomstiev. Okrem bohatého obsahu vitamínov má vynikajúcu chuť – v surovom stave, podusená, alebo uvarená.

Potrebujeme:

  • 8 až 10 kapustných listov
  • 1 vrecúško ryže
  • 1 až 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 1 lyžičku drvenej rasce
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 2 lyžice sladkého kečupu
  • 1 lyžičku soli
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Na omáčku:

  • olej
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 2 lyžice kečupu
  • podľa potreby vodu na zriedenie (prípadne vývar alebo aj pivo)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Kapustové listy povaríme v osolenej vode 3 až 5 minút. Vyberieme a položíme na čistú utierku.
  2. Ryžu uvaríme v slanej vode, vyberieme z vrecka a necháme mierne vychladnúť. Pridáme prelisovaný cesnak, mleté mäso, vajce, rascu, mletu sladkú papriku, kečup, soľ a korenie a vymiešame.Mäsovou zmesou naplníme kapustné listy a dobre ich zrolujeme.
  3. Pripravíme omáčku: Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, kečup, soľ, čierne korenie a podľa potreby zriedime vodou alebo vývarom.
  4. Rolky previažeme kuchynskou niťou, vložíme do vymasteného pekáča tesne vedľa seba a zalejeme paradajkovo-cibuľovou omáčkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 45 minút. Kapustové rolky podávame s čerstvým chlebom. Chutia teplé aj studené.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zapečené kapustové rolky