Živánska pochúťka: Nie z pahreby, tentoraz z rúry

Chuťmeter:
 
 
Pochutnajte si na živánskej z rúry.

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 domácu klobásu
  • 1 maďarskú klobásu (alebo paprikovú, pikantnú)
  • 2 špekáčiky
  • 150 g údenej slaniny
  • 1 cibuľu
  • 1 lečo (700 ml) aj s nálevom
  • 4-5 PL pikantného kečupu
  • čerstvé alebo sušené oregano a bazalku
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Očistené zemiaky pokrájame na kocky, klobásky a špekáčiky na kolieska, slaninu na tenké prúžky a všetko spolu premiešame vo väčšej miske. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a celé lečo aj s nálevom – prípadne môžeme použiť aj čerstvú sezónnu zeleninu. Všetko ochutíme soľou, mletým čiernym korením, čerstvým alebo sušeným oreganom a bazalkou. Pridáme 4-5 PL ostrého kečupu a všetko poriadne premiešame.
  2. Pekáč alebo zapekaciu misku vyložíme väčším kusom alobalu tak, aby časť alobalu zostala aj na uzavretie pokrmu – nesmie nám vytiecť šťava! Pripravenú zmes dáme do alobalovej misky na pripravený pekáč a alobal poriadne uzavrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 až 50 minút pri 200 °C. Podávame s chlebom alebo čerstvým pečivom a so zeleninovým šalátom. Recept od pani Prevužňákovej z Novej Ľubovne
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Živánska pochúťka: Nie z pahreby, tentoraz z rúry
dobrejedlo.sk