Cafe de olla

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
pre 4 osoby Potrebujeme: 1 l vody 120 g hnedého trstinového cukru 4 kúsky celej škorice 50 g mletej kávy

Potrebujeme:

  • 1 l vody
  • 120 g hnedého trstinového cukru
  • 4 kúsky celej škorice
  • 50 g mletej kávy

Postup:

  1. Vodu, cukor a škoricu dáme do hrnca a mierne zohrejeme. Občas zamiešame, aby sa cukor rozpustil. Cukrový sirup uvedieme do varu. V nezakrytom hrnci varíme 20 minút, aby sa objem sirupu zmenšil asi o štvrtinu.
  2. Do sirupu pridáme mletú kávu, dobre zamiešame a znovu uvedieme do varu. Odstavíme z ohňa a zakryjeme pokrievkou. Necháme 5 minút odstáť. Kávu precedíme cez jemné sitko, nalejeme do šálok a hneď podávame.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Cafe de olla