Horúca čokoláda

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Kedy inokedy, ak nie na valentínsky sviatok môžeme pripraviť neodolateľné maškrty, ktorých motívom je symbol lásky – srdce.

Potrebujeme:

  • 50 g čokolády na varenie
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml smotany na varenie
  • mletú škoricu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • nastrúhanú mliečnu čokoládu na ozdobenie

Postup:

  1. Do hrnca nalejeme mlieko a smotanu, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a pomaly zahrievame, kým sa čokoláda nerozpustí. Ochutíme štipkou škorice, pridáme vanilínový cukor a necháme prejsť varom.
  2. Potom stiahneme z ohňa a našľaháme metličkou. Podávame ozdobené na­strúhanou mliečnou čokoládou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Horúca čokoláda