Jantárový punč

Chuťmeter:
 
4 - 6 porcií
 
Potrebujeme: 300 ml ananásovej šťavy z kompótu šťavu z 1 pomaranča 200 ml vody 1 chemicky neošetrený limet 1 chemicky neošetrený pomaranč kúsok celej škorice 1 badián 4-5 klinčekov 500 ml polosladkého bieleho vína (môže byť aj tokajské) 200 ml rumu alebo griotky 2 lyžičky medu

Potrebujeme:

  • 300 ml ananásovej šťavy z kompótu
  • šťavu z 1 pomaranča
  • 200 ml vody
  • 1 chemicky neošetrená limetka
  • 1 chemicky neošetrený pomaranč
  • kúsok celej škorice
  • 1 badián
  • 4-5 klinčekov
  • 500 ml polosladkého bieleho vína (môže byť aj tokajské)
  • 200 ml rumu alebo griotky
  • 2 lyžičky medu

Postup:

  1. Ananásovú a pomarančovú šťavu s vodou vlejeme do hrnca. Pridáme umytý, neošúpaný limet a pomaranč nakrájaný na kolieska alebo na mesiačiky, škoricu, badián a klinčeky. Premiešame a na strednom ohni povaríme 2 až 3 minúty. Odložíme z ohňa a necháme krátko odstáť.
  2. Do teplého základu prilejeme víno, zohrejeme a dáme prejsť varom. Odstavíme a prilejeme rum alebo griotku. Necháme ešte 5 minút postáť a primiešame med. Punč scedíme do sklenených pohárov s kovovou objímkou. Nápoj podávame horúci a na efekt môžeme do každého pohára vložiť nakrájané ovocie.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jantárový punč