Jesenný punč

Chuťmeter:
 
2 litre
 
Do hrnca dáme med, citrónovú šťavu, kardamón, celú škoricu a nové korenie. Uvedieme do varu, znížime teplotu a na miernom ohni varíme 10 minút.

Potrebujeme:

  • 10 lyžíc medu
  • 10 lyžíc citrónovej šťavy (podľa potreby aj viac)
  • 3 celé kardamóny
  • 1 celú škoricu
  • 2 guľôčky nového korenia
  • 600 ml brusnicového džúsu
  • 500 ml jablkového muštu
  • 500 ml marhuľového nektáru
  • 350 ml zázvorového piva (nealkoholické)
  • jemne perlivú minerálku (podľa potreby)
  • drvený ľad

Postup:

  1. Do hrnca dáme med, citrónovú šťavu, kardamón, celú škoricu a nové korenie. Uvedieme do varu, znížime teplotu a na miernom ohni varíme 10 minút.
  2. Z hrnca vyberieme korenie. Medovo-citrónový základ na punč necháme vychladnúť. Pridáme brusnicový džús, jablkový mušt, marhuľový nektár a zázvorové pivo. Ochutnáme a dolejeme jemne perlivú minerálku.
  3. Dáme do chladničky vychladnúť. Podávame s ľadom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jesenný punč