Káva Farizej

Chuťmeter:
 
 
Farára neprekabátili Za tento recept ďakujeme vynaliezavosti Frízov v 19. storočí. Alkohol bol tŕňom v oku ich asketického farára, preto ho maskovali kávou s hrubou vrstvou šľahačky, aby rum nebolo cítiť. Pri oslave sa ich úskok nepodarilo utajiť, pretože pri servírovaní sa farárovi dostala šálka s alkoholom a po tomto odhalení skríkol: „Ach, vy farizeji!“ Kávový nápoj bol chutný, do zabudnutia nezapadol a podáva sa aj v 21. storočí.

Potrebujeme:

  • 350 ml čiernej kávy
  • 2 -3 čajové lyžičky hnedého cukru
  • 1 čajovú lyžičku kakaového prášku
  • 60 ml rumu
  • 100 ml smotany na šľahanie

Postup:

  1. Pripravíme silnú čiernu kávu. V ohriatej šálke rozmiešame v rume cukor aj kakao a prilejeme horúcu kávu.
  2. Z vychladenej smotany ušľaháme tuhú šľahačku a ňou ozdobíme každú šálku kávy.
  3. Na šľahačku môžete nasypať hoblinky nastrúhanej čokolády alebo mletú škoricu.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Káva Farizej