Medový punč

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Do hrnca s čajom pridáme nastrúhanú kôru z dvoch umytých pomarančov a z polovice citróna, škoricu, klinčeky...

Potrebujeme:

  • 1,5 l ovocného čaju
  • 3 pomaranče
  • 1 citrón
  • 4 klinčeky
  • kúsok celej škorice
  • 0,5 l červeného vína
  • 40 ml rumu
  • 4 až 5 lyžíc medu

Postup:

  1. Do hrnca s čajom pridáme nastrúhanú kôru z dvoch umytých pomarančov a z polovice citróna, škoricu, klinčeky. Varíme na sporáku cca 5 minút.
  2. Prelejeme cez sitko do sklenenej nádoby. Prilejeme víno, znova zahrejeme takmer na bod varu a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť, pridáme šťavu z pomarančov, citróna, rum a med. Nalievame do zahriatych pohárov alebo hrnčekov. Punč môžeme priebežne zohrievať v zatvorenom grile na miernom ohni.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Medový punč