Rebarborový konfit v sirupe

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Potrebujeme: 750 ml suchého bieleho vína 200-250 ml hnedého cukru 6 lyžíc medu 1 hviezdičku badiánu 3 klinčeky 1 malý kúsok škorice 250 g jahôd

Potrebujeme:

  • 750 ml suchého bieleho vína
  • 200-250 ml hnedého cukru
  • 6 lyžíc medu
  • 1 hviezdičku badiánu
  • 3 klinčeky
  • 1 malý kúsok škorice
  • 250 g jahôd
  • 400 g rebarbory
  • 4 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

  1. V hrnci zmiešame víno, cukor, med, umyté jahody zbavené stopiek, badián, klinčeky a škoricu. Privedieme do varu, teplotu znížime a pri nízkej teplote za občasného miešania varíme 10 až 12 minút. Dierovanou naberačkou vyberieme jahody do misy.
  2. Z rebarbory odkrojíme konce a nakrájame ju na väčšie kusy. Dáme do hrnca s pripraveným sirupom a na miernej teplote pod pokrievkou varíme 3 minúty. Pokrievku dáme preč a varíme ešte 6 až 8 minút, kým rebarbora nie je celkom mäkká. Rebarboru vyberieme.
  3. Sirup ochutnáme a podľa potreby osladíme a pridáme doň citrónovú šťavu. Jahody a rebarboru dáme do pohárov, zalejeme vychladnutým sirupom a necháme dobre vychladnúť.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Rebarborový konfit v sirupe