Gaštanová polievka

Chuťmeter:
 
4 - 5 porcií
 

Potrebujeme:

  • 500 g jedlých gaštanov
  • 750 ml mäsového vývaru
  • 100 g bieleho chleba
  • 100 ml smotany na varenie
  • cukor na dochutenie
  • 8 až 10 menších šampiňónov na ozdobenie
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL masla
  • petržlenovú vňať na  ozdobenie
  • soľ
  • biele korenie

Postup:

  1. Očistené narezané gaštany vložíme do mäsového vývaru a varíme 1/2 hodiny. Uvarené gaštany olúpeme a scedíme. Asi 8 gaštanov vyberieme a odložíme, zvyšok roztlačíme a vrátime do polievky.
  2. Z bieleho chleba odkrojíme kôrku, striedku natrháme do po­lievky a ešte chvíľu povaríme. Pred koncom varenia pridáme smotanu. Osolíme, okoreníme, osladíme podľa chuti a zjemníme kúskom masla.
  3. Odložené gaštany posekáme a zamiešame do polievky. Šampiňóny očistíme, pozdĺžne rozrežeme a osmažíme na oleji. Jednotlivé porcie ozdobíme opečenými hríbmi a posekanou petržlenovou vňaťou.

Súvisiace kategórie:

 

Aktuálne Dobré jedlo

náhľad aktuálneho čísla Online Predplatné
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk