Gazpacho s krevetami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
2 červené papriky, 1 žltú papriku, 6 paradajok, 1 malú šalátovú uhorku...

Potrebujeme:

  • 2 červené papriky
  • 1 žltú papriku
  • 6 paradajok
  • 1 malú šalátovú uhorku
  • šťavu z 1 citróna
  • 300 ml paradajkovej šťavy
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g kreviet
  • drvené zelené korenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Zeleninu umyjeme a osušíme. Papriky zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky a opečieme na ole­ji. Ošúpanú cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Osolíme a okoreníme.
  2. Paradajky a olúpanú uhorku na­krájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, pridáme polovicu opečených paprík, citrónovú a paradajkovú šťavu, nasekanú cibuľu a cesnak, soľ a zelené korenie. Rozmixujeme do hladka.
  3. Na oleji orestujeme krevety, osolíme a okoreníme. Gazpacho rozdelíme do misiek, pridáme kocky opečených paprík a krevety. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými hriankami.

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Gazpacho s krevetami