Kyslá tekvicová polievka

Chuťmeter:
 
4 až 6 porcií
 

Potrebujeme:

  •  400 g tekvice
  • 1 cibuľu
  • 40 g masla + 40 g na zásmažku
  • 4 ze­miaky
  • 1 kocku zeleninového bu­jónu
  • 1 ČL posekaného kôpru
  • 1 bobkový list
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 PL hladkej múky
  • 200 ml smotany
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 2 PL octu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Tekvicu olúpeme, prekrojíme, v­y­berieme jadierka, dužinu opláchneme, prekrojíme a nastrúhame. Olú­panú cibuľu nakrájame nadrobno a speníme v hrnci na rozohriatom masle.
  2. K cibuli pridáme nastrúhanú tekvicu a 5 minút podusíme. Potom zalejeme asi 1,5 litrom teplej vody a hrniec prikryjeme. Keď sa začne voda variť, zmiernime plameň a pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, kocku bujónu, posekaný kôpor a bobkový list. Mierne osolíme a okoreníme.
  3. V menšom hrnci roztopíme mas­lo a opražíme na ňom lyžicu múky. Po 2 až 3 minútach posypeme mletou paprikou a odstavíme. Prilejeme asi 150 ml studenej vody a rozmiešame, aby v zásmažke neboli hrudky. Potom ju za stáleho miešania pridáme do polievky. Ochutíme cukrom a octom, prilejeme smotanu a krátko povaríme.

Súvisiace kategórie:

 

Aktuálne Dobré jedlo

náhľad aktuálneho čísla Online Predplatné
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk