Paštrnáková polievka so šošovicou

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
4 paštrnáky, 1 bielu cibuľu, 3 mrkvy, 150 ml bieleho vína alebo vody

Potrebujeme:

  • 4 paštrnáky
  • 1 bielu cibuľu
  • 3 mrkvy
  • 150 ml bieleho vína alebo vody
  • 80 g červenej šošovice
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 6 lyžíc kyslej smotany
  • 2 lyžice nastrúhaného čerstvého chrenu
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pažítka na ozdobenie

Postup:

  1. V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom ohni opekáme asi 10 minút. Pridáme umytý a očistený paštrnák a mrkvu nakrájanú na kocky. Prilejeme biele víno alebo vodu, necháme zovrieť a na miernom plameni varíme približne 40 minút.
  2. Pridáme opláchnutú šošovicu a vývar a podľa chuti polievku osolíme a okoreníme. Varíme ďalších 10 minút, kým šošovica nazmäkne. Polievku necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme ju v mixéri alebo v hrnci tyčovým mixérom. Znovu ju privedieme do varu a ak je hustá, zriedime ju vývarom alebo vodou.
  3. Do kyslej smotany vmiešame nastrúhaný chren. Polievku servírujeme do vyhriatych misiek, každú porciu ozdobíme lyžicou chrenovej smotany a posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
Paštrnáková polievka so šošovicou