Najrýchlejšia šošovicová polievka, akú si môžete uvariť

Chuťmeter:
 
pre 4 osoby
 
Potrebujeme: 200 g prebratej červenej šošovice 2 cibule 1 konzervu (asi 400 g) posekaných paradajok 1 l zeleninového vývaru (z kocky) 2 lyžice slnečnicového oleja 1-2 lyžičky korenia karí soľ, mleté čierne korenie kyslú smotanu na ozdobenie

Potrebujeme:

  • 200 g prebratej červenej šošovice
  • 2 cibule
  • 1 konzervu (asi 400 g) posekaných paradajok
  • 1 l zeleninového vývaru (z kocky)
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1-2 lyžičky korenia karí
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kyslú smotanu na ozdobenie

Postup:

  1. Šošovicu dôkladne prepláchneme, scedíme a necháme odkvapkať. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame.
  2. V hrnci rozpálime olej, pridáme pokrájanú cibuľu a zľahka opečieme. Potom pridáme šošovicu a korenie karí, premiešame a asi 1 minútu podusíme.
  3. Prilejeme paradajky z konzervy a horúci vývar. Dôkladne premiešame, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme asi 12 až 15 minút.
  4. Polievka varením dosť zhustne – ak treba, môžeme ju rozriediť trochou horúcej vody (alebo vývaru). Na tanieri ozdobíme kopčekom kyslej smotany.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Najrýchlejšia šošovicová polievka, akú si môžete uvariť
dobrejedlo.sk