Svieža hrášková polievka

Chuťmeter:
 
 
Svet jarných chutí by bol bez hrášku, mrkvy, fazuľky či kôpru naozaj fádny.

Potrebujeme:

  • 1, 5 l zeleninového alebo číreho vývaru
  • 400 g mladého hrášku
  • 2 jarné cibuľky s vňaťou
  • 2 ČL limetkovej šťavy
  • 2 ČL bazalkového pesta
  • mleté nové korenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvú bazalku na ozdobenie

Postup:

  1. Vo vývare z bujónu krátko prevaríme hrášok s celou ci­buľ­kou.
  2. Cibuľku vyberieme a hrášok s vývarom rozmixujeme. Pridáme bazalkové pesto, ochutíme limetkovou šťavou, korením a soľou. Polievku môžeme podávať v ta­nieroch alebo v hrnčekoch, ozdobenú lístkami bazalky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Svieža hrášková polievka
test