Thajská pikantná kokosová polievka

Chuťmeter:
 
8 osôb
 
Vo veľkom hrnci rozohrejeme na miernom ohni olej. Pridáme zázvor, citrónovú trávu, karí a čili pastu. Na rozpálenom oleji miešame asi minútu. Za stáleho miešania pomaly prilejeme kurací vývar. Pridáme lyžicu trstinového cukru a varíme 15 minút.

Potrebujeme:

  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 2 lyžice čerstvého nastrúhaného zázvoru
  • 1 stonka citrónovej trávy nasekanej na kúsky dlhé približne 1 cm
  • 2 lyžičky zelenej karí pasty
  • 1 až 2 lyžičky čili pasty
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 3 plechovky kokosového mlieka
  • 200 g húb šitake
  • 200 g predvarených plátkov kuracích pŕs
  • 1 až 2 lyžice čerstvej limetovej šťavy
  • soľ
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého koriandra
  • nasekaná čerstvá čili paprička (nemusí byť)

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejeme na miernom ohni olej. Pridáme zázvor, citrónovú trávu, karí a čili pastu. Na rozpálenom oleji miešame asi minútu. Za stáleho miešania pomaly prilejeme kurací vývar. Pridáme lyžicu trstinového cukru a varíme 15 minút.
  2. Do menšieho hrnca dáme kokosové mlieko. Vložíme doň opláchnuté huby nakrájané na plátky. Za občasného miešania varíme asi 5 minút, kým huby nezmäknú.
  3. Prevarené kokosové mlieko s hubami vlejeme do hrnca s vývarom. Pridáme predvarené kuracie prsia a spolu varíme 7 až 10 minút. Nakoniec ochutíme soľou, limetovou šťavou a posypeme nasekaným koriandrom. V prípade pikantnejšej verzie môžeme polievku posypať čerstvou čili papričkou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Thajská pikantná kokosová polievka